Idei pentru un week-end reușit – 5 locații la poalele muntelui

Continuam seria de articole dedicate activităților de week-end cu 5 recomandări de locații în care puteți merge pentru un strop de liniște și răcoare. Vă lăsăm să le descoperiți în continuare.

Voineasa

Voineasa este amplasată pe valea râului Lotru, la poalele munților cu același nume, înconjurată de păduri de brad, molid și fag. Aici vă puteți bucura de o atmosferă de liniște și vă puteți deconecta de activitățile cotidiene. Aflată la 650m altitudine, stațiunea oferă și numeroase trasee spre rezervații naturale, lacuri și zone care vă vor surprinde prin frumusețea peisajelor sălbatice, precum Lacul de acumulare Vidra, Lacul glaciar Ciunget, Cataractele Lotrului și Obârșia Lotrului. Tot în apropiere se află și Ciungetu, o altă zonă frumoasă care merită vizitată.

Distanță: București – Voineasa – 250 km

Voineasa

Păltiniș

Rămânem în zonă, dar schimbăm munții. Stațiunea aflată la 1442m altitudine și recunoscută ca cea mai veche stațiune montană din România, este situată pe coasta de nord-est a munţilor Cindrel (Carpaţii Meridionali), în mijlocul unei păduri de conifere, la 32 km SV de Sibiu, de care este legată printr-o șosea modernizată. Aici puteți să vă bucurați de plimbări prin rezervaţia Iezerele Cindrelului, până la faimoasele lacuri glaciare.

Interesant este că puteți ajunge aici, chiar dacă nu aveți mașină personală, TURSIB asgură legatura dintre stațiune și Sibiu. Puteți vedea aici mai multe detalii.

Cum spunea marele filozof Constantin Noica, “la Păltiniș dai mâna cu Dumnezeu”.

Distanță: București – Păltiniș – 304 km

IMG_20150808_160553

Băile Tușnad

Orășelul se află pe versantul vestic al masivului vulcanic Ciomad, în defileul Oltului la 656 m altitudine, în mijlocul unor păduri de brazi şi foioase. Este cea mai mică staţiune balneară din ţară, iar Lacul Ciucaş care este plasat în mijlocul staţiunii a fost creat în scop turistic. În zonă puteți vizita Lacul Sânta, vă puteți bucura de o tură în Parcul Aventura Băile Tușnad sau puteți merge către Băile Balvanyos, de care am menționat noi și în mini-circuitul de 3-5 zile prin România de aici.

Distanță: București – Tușnad – 236 km

Cheile Râșnoavei

La Cheile Râșnoavei puteți ajunge ușor, urmând drumul Predeal – Râșnov. Din Râșnov până la Cheile Râșnoavei sunt doar 8 kilometri. Zona este foarte liniștită, iar în afară de peisajele minunate, aici puteți să vă bucurați și de câteva activități în aer liber: tiroliană, bungee jumping, rapel, escaladare sportivă, mountain biking.

Distanță: București – Cheile Râșnoavei – 161 km

chei (1)

Ferma de sub Penteleu – Buzău

Ferma se află pe malul Bâscăi Mari, în munţii Buzăului și este locul perfect pentru deconectare, pentru că nu veți avea semnal la telefon și nici internet. Aici vă veți bucura de aer proaspăt, mâncare gustoasă și naturală, precum și de multe animăluțe. Mai multe despre povestea acesteia puteți afla direct de la ei.

Distanță: București – Ferma de sub Penteleu – 179 km

Alte 6 destinații frumoase sunt și Viscri, Cheile Nerei, Șirnea, Măgura, Fundata, precum și Cazanele Dunării (pentru aceasta ne pregătim pentru o nouă vizită în curând 🙂 ), despre care vă povesteam în articolul 6 Locuri inedite de vacanță.

Voi pe unde ați fost sau urmează să mergeți în această vară?

Citește și: Idei pentru un week-end reușit – Ce putem face în/pe lângă București

Călătorii frumoase să aveți!

Urmărește CălătoriiClandestini.ro și pe FacebookInstagramPinterest sau Youtube.
Advertisements

One thought on “Idei pentru un week-end reușit – 5 locații la poalele muntelui

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s